úterý 26. listopadu 2013

Recenze: Clarisonic Mia 2

Už to budou dva měsíce, co pravidelně používám čistící kartáček na pleť Clarisonic Mia 2 a chtěla bych proto sepsat kompletní recenzi na tento přístroj, kolem kterého je obrovský boom a hodně lidí ho považuje za téměř zázračný (zde - klik si můžete přečíst moje první dojmy).

Na oficiálním českém webu Clarisonic se píše: "Clarisonic vyvinula v Seattlu, ve Spojených státech amerických, skupina inženýrů a podnikatelů, jejichž cílem bylo vytvořit jednoduchý, účinný a jemný systém pro vyčištění pórů a zkrášlení pleti. Původně byl vyvinut pro profesionální využití v salónech krásy, Clarisonic se ale brzy stal jedničkou mezi pleťovými čisticími kartáčky využívanými americkými dermatology, a změnil tak zvyklosti a estetický průmysl."

Než jsem si Clarisonic (který je poměrně velkou investicí) koupila, sjela jsem samozřejmě i mnoho uživatelských recenzí na blozích a diskuzních fórech. Na MakeupAlley je například Clarisonic hodnocen výborně (od 904 recenzentů má 4,5 bodu z 5), takže pro mě byl atraktivní koupí a do výsledku z používání jsem vkládala velké naděje. Jaké jsem ale mé skutečné pocity? Než se dostanu k jádru pudla, chci ještě zmínit, jak přesně a s kterou kosmetikou stroj používám.

Ačkoliv je v návodu napsáno že by se Clarisonic měl používat ráno a večer, rozhodla jsem se ho používat jen večer. Důvodem je to, že kartáček, ač je jemný, mi přeci jen připadal jako velká zátěž pro pleť 2x denně. Každý den před koupelí si tedy nejprve kompletně odlíčím obličej micelární vodou od Biodermy. Následně ve vaně používám Clarisonic s modrým gelem Bioderma a po použití ještě dočistím pleť vodou Avéne Cleanance a hydratuju pleťovým (Aqua Porin) a očním krémem (Q10 Active) od Eucerine (všechny zmíněné produkty mi mimochodem moc vyhovují a používám je na pravidelné bázi, mohu je jen doporučit).

Tímto způsobem pečuji o svou pleť s Clarisonicem již dva měsíce a následují (tramtadadáááá) konečně mé dojmy rozdělené na +/- a konečný verdikt.

Nejprve to pozitivní:
- Přístroj vydrží po jednom nabití i na 20 použití.
- Clarisonic je voděodolný, takže ho můžete používat ve vaně nebo ve sprše.
- Příjemně se drží. Jak se říká, je tak akorát do ruky :-)
- Po prvních použitích jsem okamžitě zaznamenala zásadní zjemnění pleti.
- Krém se po použití lépe vstřebává.

=> První měsíc jsem byla nadšená.

Clarisonic Mia 2 při nabíjení

K tomu negativnímu:
- Kartáček je na pleť poměrně drsný a chvílemi jsem měla pocit, že mě "sedře z kůže". Mám ale kartáček pro normální pleť a existuje i pro citlivou, který bude nejspíš jemnější.
- Po měsící používání jsem si začala všímat, že se stav mé pleti zhoršuje. Myslela jsem, že tomu dám ještě pár dní, ale ke zlepšení nedošlo.

Nakonec jsem šla ke kosmetičce, aby mi poradila co stím a jestli Clarisonic dál používat nebo ne. Bylo mi řečeno, že čistit si pleť na denní bázi takovým způsobem rozhodně nedoporučuje. Bylo mi vysvětleno, že díky tomu, že se každý den odstraní tolik kožního mazu, o to více se ho vytváří a tím se pleť zhoršuje a zanáší. Nakonec doporučila, abych Clarisonic používala 1x týdně místo peelingu. Poslechla jsem ji a po 2 týdnech už je pleť v pořádku.

Můj konečný verdikt tedy zní:
Nemyslím si, že Clarisonic za tu investici stojí. Určitě postačí si pleť pořádně a pravidelně (max. 1x týdně) ošetřit šetrným peelingem a dbát o ni kvalitními přípravky. Clarisonic budu nadále používat jednou týdně, ale pokud nebudu spokojená, plánuji prodat ho na Aukru. 
Každopádně, co člověk to názor a zkušenosti (o tom svědčí i tisíce spokojených uživatelů). Neříkám tedy, že tento výrobek je špatný, ale mně zkrátka nevyhovuje.

Co vy? Máte s Clarisonicem zkušenosti? 

13 komentářů:

  1. Ahoj Puntíku, díky za upřímnou recenzi. Nad koupí jsem uvažovala, ale asi se na to vykašlu. Nezní to jako až takový zázrak!!! Díky Irena.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Ireno, díky za komentář. Jak jsem psala v článku, jde o můj subjektivní názor... Třeba je to opravdu zázrak, jen pro mě nefunguje dobře. Ale je fakt, že i kosmetička říkala, že to není úplně ok používat denně. Měj se fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, to je teda trochu zklamání, taky jsem slyšela, že je to na pleť docela agresivní a že stojí za to spíš jen ten kartáč na citlivou pleť. představa příjemnýho masírování je asi trochu mimo. s mojí citlivou pletí na to asi můžu zapomenout. každopádně díky za recenzi a více takových :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Maruško, děkuji za komentář :-). Ze začátku jsem s tou hrubostí asi byla celkem v pohodě, ale po několika použití mě to začalo drásat... Nevím, kartáček na citlivou pleť bude třeba ok, ale stejně Clarisonic už budu používat raději jen 1x týdně. Měj se skvěle :-)

      Vymazat
  4. Ahojky, kdyby jsi chtěla tvůj Clarisonic prodat, tak se ho ráda ujmu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Valeo, ok, můžeme se dohodnout. Napiš na puntik.punticek@gmail.com a domluvime se :-)

      Vymazat
  5. Ja mam podobnu skusenost. Najprv super, po 2 tyzdnoch 2 velke hnisave vyrazky, potom vysypane cele celo ;-(( Taka legenda...len velka bublina to je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Viso, bohužel jsme na tom úplně stejně. Clarisonic jsem pak ještě používala pro občasný peeling, ale zdálo se mi, že se mi po každém použití podráždila pokožka a na základě toho vznikly nějaké ty pupínky... Bohužel... Nicméně, třeba máme obě hodně citlivou pleť a pro jiné je to v pohodě...

      Vymazat
  6. Dekuji za recenzi, aspon vim, ze pro mou citlivou problematickou plet by nebyl.

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám s čistícím kartáčkem suprový zkušenosti - mám ale levnější a asi citlivější variantu - od firmy Mary Kay. Na mojí smíšené pokožce úžasný. Nevím zatím o nikom, komu by kartáček nesedl měl problémy. Výhodou je jen jeden kartáček přizpůsobený na všechny typy pleti (od citlivé, suché, normální, smíšené až po mastnou a problematickou), používám já, sestra, maminka a uvažují o tom i kamarádky (když vyzkoušely u mě) ;-) PS: cenově mnohem dostupnější

    OdpovědětVymazat
  8. Bacha FAKE Clarisonic!!! Podivejte se sem: http://www.currentbody.com/blog/how-to-spot-fake-clarisonic/
    Stejne jako spousta Ceskych blbek (bez urazky) ktere koupi falesny shit a pak nadavaji, ze to vubec nefunguje, nepomaha, ze je to jen vymysl atd atd atd. Zadejte to googlu „fake clarisonic“ a uvidite…

    OdpovědětVymazat
  9. Bacha FAKE Clarisonic!!! Podivejte se sem: http://www.currentbody.com/blog/how-to-spot-fake-clarisonic/
    Stejne jako spousta Ceskych blbek (bez urazky) ktere koupi falesny shit a pak nadavaji, ze to vubec nefunguje, nepomaha, ze je to jen vymysl atd atd atd. Zadejte to googlu „fake clarisonic“ a uvidite…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuju za upozorneni! Bohuzel nejsem s clarisonicem spokojena.. Mozna to bude tim, ze je to fake :-(( koupila jsem ho od jedne slecny na vinted.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)