V zimě a vlastně po celý rok nemůžu být alespoň třikrát týdně bez misky horké polévky. Mám ráda všechny - vývary, hráškový krém, česnečku, bramboračku, kulajdu, rajskou, minestrone... Prostě všechny. Jak jste si už ale možná u mě na blogu všimli, ráda vařím rychle a pokud možno alá eintopf :-) Zároveň také zbožňuji exotické chutě a sladko - slané kombinace. Tato polévka s kokosovým mlékem je v poslední době moje nejoblíbenější jídlo. Uvařená je raz, dva, je jen ze samých zdravých surovin a navíc je to díky nudlím plnohodnotné hlavní jídlo, které zahřeje a potěší :-)
Zde je recept.
Co budete potřebovat na cca 4 porce:
250 kuřecích prsních nebo stehenních řízků (pro tuto polévku mám ráda stehenní řízky, protože jsou tučnější a vývaru dodají ten správný "říz" :-)
4 mrkve
2 řapíky celeru
2 červené cibule
2 stroužky česneku
Kousek na jemno nasekaného zázvoru
1 plechovku kokosového mléka nebo krému
Rýžové nudle
Koriandr
Zde je recept.
Co budete potřebovat na cca 4 porce:
250 kuřecích prsních nebo stehenních řízků (pro tuto polévku mám ráda stehenní řízky, protože jsou tučnější a vývaru dodají ten správný "říz" :-)
4 mrkve
2 řapíky celeru
2 červené cibule
2 stroužky česneku
Kousek na jemno nasekaného zázvoru
1 plechovku kokosového mléka nebo krému
Rýžové nudle
Koriandr
Jak na to:
Na rozpálený slunečnicový nebo řepkový olej v hrnci dejte kuřecí maso nakrájené na nudličky a když je orestované do bronzova, přidejte půlku připraveného množství zeleniny, zázvoru a korindru. Nechte vše společně asi 3 minuty smažit a následně přidejte 1 litr vody. Pod pokličkou spolu vše povařte asi 15 minut, aby vám vznikl slabší vývar. Následně přilijte kokosové mléko/krém a důkladně promíchejte. Do vařící se polévky ještě dosypte zbytek zeleniny a nechte povařit do křupava. Dělám to tak proto, aby v polévce něco pěkně křupalo a zároveň, aby v ní byla cítit chuť čerstvé zeleniny.
Nyní ještě do polévky přidejte rýžové nudle a nechte je při mírném varu v polévce změknout (trvá to asi 3 minuty).
Na závěr přidejte ještě zbytek nasekaného koriandru a nechte si ho trochu na ozdobu. Osolte a opepřete podle chuti a servírujte do hluboké misky. Polévka se jí dobře pomocí lžíce a hůlek.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář :-)