pondělí 20. ledna 2014

Horká čokoláda s marshmallows ?!?!

Každý rok v lednu se u mě vždycky objeví krize a velká touha, aby už začalo jaro. Do Vánoc ty krátké dny, ošklivé počasí a zimu ještě jakž takž snaším, protože se těším na svátky, ale potom už mě ta zima fakt neba a byla bych nejradši, kdyby už kvetly šeříky a my mohli vyrazit vyvalit se na deku na Letnou, grilovat na zahradě a chodit na procházky k řece. Ačkoliv ten leden letos není až tak hrozný, rozhodla jsem si to udělat hezký a dát si hrnek super tučné, ale o to lepší, horké čokolády. Tak se pro jednou vykašlete na své novoroční hubnoucí předsevzetí a dejte si tuhle dekatentní záležitost, která vás krásně zahřeje :-)


Co budete potřebovat na 1 hrnek:

- 150 ml polotučného mléka
- 100 ml smetany na šlehání (vyšlehané na šlehačku)
- 4 lžičky čokolády - používám speciální na přípravu horké čokolády (koukněte zde - klik), která je ve formě malých granulek a dá se použít třeba i do cookies, muffinů nebo na ozdobu dortů a pohárů. Sežete ji také např. v Globusu.
- Špetku skořice
- Malé marshmallows (kupuji je v Marks&Spencer a jsou nejlepší)

Jak na to:

Do malého hrnce nebo nádoby s nálevkou dejte mléko a čokoládu. Nyní můžete čokoládu buď za stálého míchání přívézt k varu na sporáku nebo použít trysku na kávovaru. Když jsou granulky v mléce zcela rozpuštěné, vlijte čokoládu do hrnku a přidejte špetku skořice. Navrch dejte bohatou dávku šlehačky a naaranžujte marshmallows.


Ohledně těchto gumových bonbonů - mně vždycky přišlo trochu zvláštní je dávat do různých pečených sladkostí, zmrzlin a horkých čokolád, jak mají ve zvyku v Americe. Vždycky jsem si vzpomněla na ty naše velké gumáky od Jojo, které připomínají oddělovače prstů při lakování nehtů a tu jejich žvýkačkovou chuť. To mi prostě s výše zmíněnými pokrmy a nápojem nešlo dohromady. Ale tyto marshmallows z M&S mají příjemnou vanilkovou příchuť a když si je rozmícháte v horké čokoládě, tak se jakoby napůl roztečou, ale vevnitř jsou ještě krásně pěnové. To je pak teprve pití horké čokolády zážitek, protože se s každým douškem tešíte na další tuhle libůstku, která je v kombonaci s čokoládou a šlehačkou prostě geniální!!! Tak to je tak na okraj k mé nově objevené vášni pro marshmallows :-)

Mějte se fajn a slunce (nebo vidinu pořádného hrnku horké čokolády) v duši :-)


7 komentářů:

  1. Vypadá to vážně úžasně, určitě doma zkusím, jen se musím vypravit pro ty bonbóny.

    OdpovědětVymazat
  2. To ověřování komentářů kódem co tu máš, je opravdu hrozné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuji za zpětnou vazbu. Vůbec nevím, že to tak bylo... Každopádně jsem to už zrušila :-)

      Vymazat
  3. Ňam, už jsem přeposlala přítelovi, že si to musíme v nejbližší době udělat!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně, jen se nech hezky hýčkat :-) A o víkendu má navíc pršet tak taková horká čokoláda by vám mohla přijít k chuti. Jéé asi si ji také uděláme :-)

      Vymazat
  4. Zimní období je tu, takže horká čokoláda je správná volba. S mashmellows musím vyzkoušet. Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)