sobota 28. prosince 2013

MAC: (ne)oblíbené kousky

MAC... a nemyslím jablíčkové počítače, ani tučný burgr, ale proslulou kanadskou dekorativní kosmetiku. Všechny blogerky ji milují a je používána profesionálními vizážisty. I já jsem propadla jejich šminkám a už nějakou dobu pravidelně doplňuji svou sbírku. Mám strašně ráda jejich barvy, balení a kampaně. Na druhou stranu mě často zarazí neochota některých prodejních asistentek na pobočkách. U takové značky bych čekala super příjemný a servilní personál. Bohužel jsem se tam už mnohokrát setkala s nepříjemnou paní/slečnou, jejíž jediným cílem bylo se mě co nejrychleji zbavit. Ale abych jim nekřivdila, potkala jsem tam i mnoho moc milých dam, které byly schopny a ochotny poradit. Holt se zpruzenýma lidma, které nebaví jejich práce se asi setkáte všude.

Co se týče samotné kosmetiky MAC. Musím říct, že ačkoliv jsou některé jejich produkty opravdu skvělé, jiné jsou zase dle mého názoru úplně srovnatelné, ne-li horší, jak dekorativka z drogerie a občas mám pocit, že renomé MACu je mnohdy větší něž unikátnost některých jejich výrobků.

Které jsou podle mě jedinečné, u kterých jsem v rozpacích a jaké už si nikdy nepořídím, zjistíte v následujících odrážkách.

Jen upozorňuji, že jde opravdu o MŮJ SUBJEKTIVNÍ NÁZOR a nemusí se shodovat s vašimi zkušenostmi - každý je jiný a každému vyhovuje něco jiného ;-)

Ehm!!! Když tak koukám na tu fotku, tak už si asi nikdy žádný šminky nekoupím :-)))

  • Miluju, miluju, miluju a budu používat a znovupořizovat navždycky :-)
Tvářenky
Tvářenky, minerální tvářenky a rozjasňovače od MAC jsou úžasné. Moc dobře se s nimi pracuje a docílíte s nimi efektu zdravých a šťavnatých tvářiček :-). Od MAC mám minerální zdravíčko Dainty, dlouhotrvající Stay By Me a kousek ze speciální vánoční edice Lured To Love, který dodá takový růžovo - opálený vzhled.

Balzámy na rty
MAC má kromě líčidel i řadu péče o pleť a skvělé jsou jejich balzámy na rty. Mají příjemnou vůni bílé čokolády, moc dobře hydratují a chrání rty (+ obsahují SPF). 

Tuhý make-up/pudr Studio Fix
Tento pudr jsem ze začátku neměla moc ráda, používala jsem ho totiž na make-up. Až pak mi někdo řekl, že to už je make-up sám o sobě a navíc se mnohem lépe nanáší pomocí houbičky a ne štětce. Nyní ho používám na vyčištěnou a hydratovanou pleť a má skvělé krytí a dobře zmatní. 

Dlouhotrvající tekutá rtěnka s leskem/balzámem (mám odstín For Keeps)
Ještě nikdy jsem u žádné blogerky neviděla opěvovat tuto rtěnku, což opravdu nechápu, protože jsou skvělé a vydrží opravdu dlouho. Trochu vysušuje rty, ale proto je na druhé straně balzám (mimochodem ten stejný, který zmiňuji výše). Má krásně sytou barvu a snadno se nanáší. 

Pigmenty 
Pigmenty od MACu jsou multifunkční líčidla a odstín Naked, který má tělovou barvu, můžete používat na oční víčka, jako highlighter nebo na rty (přidala jsem ho také do svého domácího balzámu na rty - klik). Prášku je potřeba opravdu málo, takže myslím, že mi jedna ta malá krabička vydrží už navždy :-). Jinak mám ještě nádherný zlato - bronzový odstín Old Gold (božský jako oční stíny a skvěle se hodí k zeleným a hnědým očím) a ještě jsem si od kamarádky odsypala Deep Purple (nádhera!).

Gelové linky
Jedinečné jsou MAC černé gelové linky, které se nanáší pomocí štětečku. Já jsem se kaligrafických "cat eyes" vždycky bála a ani mě nenapadlo, že bych si je zvládla namalovat sama, ale s těmito linkami a štětečkem (pořídíte třeba v Sephoře) to jde opravdu překvapivě snadno. Linky také drží celý den a vůbec se nerozmazávají.


  • Nevím, nevím...
Rtěnky
Pořád někde čtu pění chvály na rtěnky od MACu, ale já vám prostě nevím... Nepřijde mi na nich nic zázračného - celkem obyčejné rtěnky. Mají sice příjemnou texturu a hezky voní, ale myslím, že jsou srovnatelné s těmi například od Rimmelu. Samozřejmě jsem nevyzkoušela všechny, jen pár, ale ty co mám nebo jsem je otestovala přímo na prodejně mě prostě nijak neohromily. 

Stíny
Je to zvláštní... Nekteré stíny od MACu jsou fajn (jsou skvěle pigmentované a mají krásné odstíny), ale jiné jsou zase úplně mdlé. Dokonce se mi jednou stalo, že jsem si pořídila stín s názvem Idol Eyes (na fotce úplně vpravo bez obalu), na kterém se vytvořil takový ten tvrdý "škraloup" a nešly pak vůbec používat.


  • Nikdy více
Řasenka
Od MACu jsem si jednou pořídila řasenku Haute and Naughty, chtěla jsem "zahnout" své oblíbené Helence Rubinstein :-) Ale nevyplatilo se. Tato řasenka mi totálně slepovala řasy a navíc se drolila po celém obličeji, tak že bych mohla jít strašit děti jako čert. Pro mě velký fail. 
Kromě této řasenky jsem na prodejně zkoušela ještě různé jiné a žádná z nich se ani vzdáleně nepříblížila Heleně nebo dokonce Falsies od Maybelline. V řasenkách má podle mě MAC velké rezervy.

Make-up Face and Body
Opět jde o produkt vychvalovaný do nebes, pro mě ale prostě nefunguje. Krytí má minimální, ačkoliv je na pleti strašně viditelný a navíc se po něm nepěkně lesknu - špaténka. Na prodejně jsem zkoušela i jiné make-upy a vždycky jsem měla pocit, že se ze mně za chvíli začně ten nános odlepovat. 

Korektor Studio Finish
S tímto korektorem je to pro mě úplně stejné jako u make-upu. Krytí - nekrytí a velmi viditelný na obličeji. Za mě palec dolů.



Toť mé oblíbené a neoblíbené produkty od MAC. Když to vezmu kolem a kolem, stejně je to moje oblíbená značka kosmetiky a do prodejen se budu chodit pořád dívat jako mlsný pes :-)

Jak jste na tom s MACem vy? Uvítala bych nějaké tipy na produkty, které baví/nebaví vás :-)



4 komentáře:

  1. Ahoj, díky za upřímnou recenzi. Já mám od Maca hrozně ráda jejich Lip Glassy. Jsou hrozně příjemný na rtech a tolik se nelepí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za pochvalu. Lip Glass od MAC jsem ještě nevyzkoušela, takže děkuji za tip. Až bude příležitost, tak na jejich prodejně otestuji :-) Jaký máš odstín?

      Vymazat
  2. Já mám jen jedny stíny z edice Lady Gaga, které jsem si nedávno pořídila a jsem z nich nadšená, už se těším až mi přibude další věc od Macu do sbírky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Speciální edice jsou vždycky super :-) Strašně se mi líbíla jejich letošní vánoční, letní s námořníkama nebo Riri fo Mac.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)