úterý 29. října 2013

Cesta z města

Už více jak rok jsem nebyla mimo město. Ne, že bych nechtěla, ale s miminkem to, alespoň prvních několik měsíců, prostě nejde. Za tu dobu jsem zapomněla, jak dokáže člověka nabít příroda, jiné prostředí, čerstvý vzduch a nové zážitky.
Na prodloužený víkend jsme vyrazili, stejně jako asi dalších bambilion lidí, do slovenských Nízkých Tater. Cesty byla krušná - D1 aka tankodrom byla zacpaná a pětiměsíční Puntíče a šestiměsiční pejsek vyžadují časté zastávky. Po 7 hodinách cesty jsme ale zdárně dorazili do vysněného cíle - Demanovske doliny, konkrétně do hotelu Tři studničky (mimochodem, vřele doporučuji). Náročná cesta však skutečně stála za to. Ubytování bylo nádherné a druhý den ráno jsme se probudili do snového slunečného počasí. Chápete, že v Nízkých Tatrách jsme měli na sklonku října 17 stupňů (nad nulou :-))? To jsem opravdu nečekala, o čemž svědčil i kufr narvaný zimními bundami, sněhulemi, čepící a rukavicemi. A ten vzduch... Ten horský vzduch byl tak čistý, že cítíte vůni, ze které se vám skoro až zatočí hlava. Naprostá dokonalost, kterou nejde slovy popsat.
Za dva dny jsme zvládli vylézt (respektive vyvézt se lanovkou) na horu Chopok, obejít Vrbnické pleso, poválet se i s Puntíčetem ve vířivce (něco tak roztomilého, jako miminko hovící si mezi bublinkami jsem ještě neviděla) a zmastit se (myšleno doslova) na pravých slovenských husích hodech.
Z Tater jsem odjížděla s novou energií a ještě teď se musím usmívat.

Důkaz místo slibů: já a Puntíče na vrcholu Chopku

Na závěr malé moudro a rada. Choďte často mimo město, protože jen tak si člověk uvědomí, jak nedůležité a pomíjivé problémy řešíme a tato skutečnost překvapivě dokáže ulevit. Jediné co totiž bylo, je a bude je PŘÍRODA.

Peace.

Ps.: Celý víkend mi v hlavě zněla písnička Vagabond od Wolfmother... Asi na tom něco bude :-)



Nízké Tatry

Vrbnické pleso

Výhled na Tatry z hory Chopok

Západ slunce po cestě zpět

4 komentáře:

  1. Krásné! (Text i fotky :) ) A 100% souhlasím, příroda dokáže skvěle nabít a vyčistit hlavu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Y, moc děkuji za komentář a milá slova :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně jsem dojatá a nadšená, hned jsem také naplánovala CESTU Z MĚSTA, nádherné fotografie

    OdpovědětVymazat
  4. :-))) Děkuji a užijte si cestu z města :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)