pondělí 21. října 2013

DIY aneb udělej si sám: domácí maska na vlasy a obličej

Olivový olej, vajíčka, citron a med. To jsou úžasné, zdraví prospěšné suroviny, které máte téměř vždy doma k dispozici. Co je ale použít k něčemu jinému než ke konzumaci?
V době těhotenství a po porodu neměla moje pleť a vlasy zrovna to nejlepší období. Mám pocit, že bylo potřeba intenzivně vyživovat jiné části mého těla a na vlasy a pleť se již tolik nedostávalo (to je moje laické a selské vysvětlení :-). Vlasy padají a vypadají jako koudel a pleť je bez života... Ale rozhodla jsem se tomu udělat razantní přítrž a vzpomněla si na několik kosmetický rad mé babičky - na vlasy jsou dobrá vajičká, na špatnou pleť citron. Na základě těchto, léty prověřených poznatků jsem si připravila masku na obličej a vlasy, které jsem si oblíbila a dopřávám si je nyní i 2x týdně.

Maska na obličej

Tato maska obsahuje med, olivový olej a citron. Mohla bych tu vést dlouhou samomluvu o tom, jak jsou všechny 3 ingredience úžasné, plné vitamínů a minerálů, ale určitě to všechno víte (a nebo existuje Google :-). Do této masky budete potřebovat 2 lžičky medu, 2 lžičky olivového oleje a půlku citronu. Vše smíchejte, vmasírujte do pleti obličeje a nechte působit alespoň 20 minut. Následně vše pečlivě smyjte. Vaše pleť bude nadšená a na dotek jemná a po pravidelném použití zredukujete akné i pigmentové skvrny.





Maska na vlasy

Tato maska obsahuje jedno vajíčko a 2 lžičky olivového oleje. Jojo, nezní to zrovna dvakrát lákavě patlat si na vlasy vejce a olej, ale uvidíte, že to za to stojí. Olej a vajíčko smíchejte a naneste na vlasy (hlavně vetřete do konečků) a vmasírujte na pokožku hlavy. Následně si vlasy zakryjte igelitovou taškou (nebo igelitovou čepicí, ale tu já nevlastním) a jděte se na 20 minut někam schovat s nějakým čtením. To proto aby vás někdo s tou taškou na hlavě neviděl a nemyslel si o vás, že jste blázen (a atraktivně to zrovna také nevypadá :-). Po 20 minutách si vlasy 2x pečlivě umyjte šamponem a vysušte ručníkem. Toho lesku a jiskření si všimnete okamžitě nejen vy, ale i vaše okolí :-)



Tak to vyzkoušejte a uvidíte, že budete kočka :-)

2 komentáře:

  1. Zkus, je to super... Jen si masku nezapomeň pořádně opláchnout a následně vlasy ještě umýt šampónem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)