sobota 19. října 2013

Oblíbená kosmetika

Kosmetika a šminky mě baví! Ráda chodím do parfumerií a drogerií obhlížet nové produkty, sleduji mnoho zahraničních beauty bleggerů, často dám na jejich doporučení a jednou za čas se odměním nějakým menším nákupem. Můj zájem o kosmetiku začal asi před 3 lety, kdy jsem nastoupila do jedné kosmetické firmy. Tehdy pro mě přehrabování se ve šminkách a zkoušení všech možných produktů nebylo prací, ale odměnou :-) Dodnes jsem vyzkoušela ledacos, některým značkám jsem však již delší dobu věrná. Tady je můj seznam a doporučení produktů, které jsem ozkoušela na vlastní kůži/vlasy/pleť a jsem s nimi spokojenec :-).

Do koupele, sprchy a na vlasy:

Šampon Lush - Cynthia Sylvia Stout - dlouho jsem hledala ideální šampon. Mám husté a nepoddajné vlasy a je to s nimi jako na houpačcce - jednou jsou krásně lesklé a podruhé skleslé, bez života a druhý den po mytí mastné (ach jo, ty hormony mají prsty všude :-). Cynthia Sylvia Stout však sedí - vlasy jsou po něm lesklé, mají objem a vydrží bez mytí i 3 dny.

Kondicionér Macadamia - Vlasy jsou po něm vyživené, lesklé a nádherně a dlouho voní.

Sprchový gel L'Occitane - řada třešňový květ -  Oh lala, mon cherie!!! Tento sprcháč voní naprosto božsky a každý večer se těším až se s ním umyju. Nevysušuje pleť a navíc v koupelně krásně vypadá. Od Ježíška si asi budu přát pleťové mléko a parfém, abych si té vůně mohla užívat celý den.

Scrub Lush - Ocean Salt - Není ani extrémně hrubý, ani přehnaně jemný. Ocean Salt je určený na obličej, ale já ho používám na celé tělo. Krásně voní a obsahuje výtažky z avokáda, takže kromě zjemnění, kůži ještě krásně vyživí a provoní.


Na pleť:

Pleťový krém Eucerin - řada Aqua Porin - Mám smíšenou pleť a nesnáším, když mám obličej po krému mastný ještě dalších 10 hodin. Tento krém se okamžitě vsákne a pleť je po něm jemná a hydratovaná. Navíc ho můžu používat jako denní i noční krém.

Oční krém - Q10 Active - Kvůli nočnímu vstávání k našemu Puntíčeti, trpím posledních 5 měsíců nedostatkem spánku a začíná se to projevovat i na mých očích. Při nákupu v lekárně jsem se s tím svěřila lékárnici, ta se na mě chápavě a s pochopením usmála (asi to už také zažila :-) a doporučila mi tento oční krém. Nemůžu říct, že by nějak redukoval vrásky nebo vymazal kruhy pod očima (na to upřímně řečeno ani nevěřím), ale kůže okolo očí je po něm odpočatější a není tolik napjatá a vysušená.

Gel na pupínky Lush - Grease Lightning -  Na noc nanesete tento gel na problematické místo a ráno se probudíte a pupínek se pomalu hojí. Opravdu to zabírá. Navíc stačí použít jen kapičku, takže jedno balení vám vydrží hodně dlouho.


Šminky:

Štětce Real Techniques - Buffing brush a Contour brush - Vlastním celou Core Collection legendárních štětců Pixiwoo Samanthy Chapman, ale používám z ní hlavně výše zmíněné. Buffing brush je skvělý na pudr a Contour brush na tvářenku a bronzer.

Báze/make-up Helena Rubinstein - Tento produkt je skoro zázračný. Je to něco mezi podkladovou bázi a make-upem a vytvoří na obličeji takový zvláštní (ne)viditelný film a sjednotí tón pleti bez toho, abyste vypadali jako maska.

Pudr Avon Anew - Tento pudr používám už léta a ještě jsem nenašla nic, co by se mu vyrovnalo (od L'Oreal až po MAC). Má krycí efekt a zároveň vypadá opravdu přirozeně.

Bronzer L'Oreal - Není moc pigmentovaný a hodí se proto spíše na konturování obličeje a zvýraznění lícních kostí.

Tužka na obočí Avon - Má kartáček na "učesání" obočí a tužku na dokreslení. Barva tužky je ideální pro brunety a působí velmi přirozeně a nenápadně.

Paletka MAC - odstín Rise Paper (světlý) a Espresso (hnědý) - skvělá paletka pro neutrální každodenní líčení. Rise Paper je ideální podkladový odstín a Espresso se pak hodí na vystínování. Oba jsou úžasně pigmentované a vydrží po celý den.

Pigment MAC - odstín Naked - Tento pigment je univerzální líčidlo a můžete ho použít jako oční stíny nebo jako highlighter na lícní kosti nebo nad horní ret. Odstín je nádherně krémový a i když jde o jemný prášek, na obličeji vydrží celý den.

Řasenka Helena Rubinstein - Lash Queen - Kdybych jela na pustý ostrov a mohla si s sebou vzít pouze jedno líčidlo, byla by to tato řasenka. Používám ji už asi 4 roky a ačkoliv je dražší, vyplatí se. Jedno balení mi totiž vydrží i půl roku a hlavně ten EFEKT!!! Řasy mám po ní dvojnásobné - opravdu! Nikdy bych tomu nevěřila, kdybych ji nevyzkoušela. S Helenou se vám navíc opravdu nestane, že by se vám rozmazala nebo snad dokonce drolila po obličeji.

Štětec na oční stíny - MAC 239 - Skvěle se s ním vystínovávají oči a lze ho použít i na nanesení očních stínu pod oko.

Revlon Lip Butter - odstín Berry Smoothie - Krásná barva, sytý pigment a zvláčňující efekt... To jsou slova chváli na tento rtěnko - balzám."Máslo na rty" je opravdu skvělé a odstín Berry Smoothie je výrazný, ale zároveň s ním nebudete vypadat, jako když jste zakousla králika. Problém je, že Revlon u nás není moc dostupný. Já si ho nechala přivézt z UK.


Toť vše z mých nejoblíbenějších beauty produktů a omlouvám se za nepříliš vypovídající fota a všudypřítomné stíny (nikoliv oční :-) - to bych nečekala, že fotit kosmetiku bude tak složité :-).
Peace.

3 komentáře:

  1. Parfém L'Occitane - řada třešňový květ je poslední rok můj velmi oblíbený, ale vůbec mě nenapadlo, že je toho celá řada (dostala, jsem jej darem!), takže vím, co chci k Vánocům, díky :)
    Zdravím z Tábora, Ev.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Ev. z Tábora :-)
    Děkuji za komentář. V této řadě je tuším ještě šampón, kondicionér, tělový krém a vonná svíčka - vše s tou nádhernou vůní. Koukni na http://www.loccitane.cz/tresnovy-kvet,15,2,14533,0.htm
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem vyzkoušela kosmetiku od různých značek, nikdy jsem neměla žádnou oblíbenou, až do té doby, co se mi po narození dcery šíleně zhoršila pleť. Nemohla jsem si nanést žádnou běžnou kosmetiku, musela jsem přejít na BIO , která mé problémy zmírnila, tak ji budu používat i dál :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)