čtvrtek 24. října 2013

Odšťavňování - v zelené je síla (...a nejde o žádný předvolební lobbing :-)

Dnes jen v rychlosti, protože by byl hřích nejít ven, když je tam tak nádherně :-)

Doma rádi odšťavňujeme, a to v podstatě všechno z ovoce, zeleniny i bylinek. Pití čerstvé šťávy je samozřejmě velmi zdravé, ale jde také o kreativní záležitost. Můžete totiž vymýšlet nejrůznější kombinace, které vám budou chutnat a jsou zdraví prospěšné. Bude to znít asi zvláštně, ale dívat se, jak z velkých kousků ovoce a zeleniny vytéka šťáva, je svým způsobem také relaxační a zábavná činnost :-).
V poslední době jsem si velmi oblíbila kombinaci následujících zelených ingrediencí:

- Řapíkatý celer (4 řapíky) 
- Okurka (1 hadovka)
- Hrušky (3 větší zelené)
- Kořen zázvoru (asi 2 cm kousek)


Hruška koktejlu dodá sladkost, okurka svěžest, zázvor palčivost a řapíkatý celer je plný vitamínů. Tato zelená šťáva je zkrátka vynikající. Zkuste to...

Na zdraví ;-)

2 komentáře:

  1. Opět zdravím Puntíky,
    z vlastní zkušenosti vím, že při psaní v takovém období jako je toto je těžké vyvarovat se souvislostem s politikou. O to je to těžší v dnešní době, když se člověk snaží být pozitivní a na většinu otázek si říkat Yes!, že!? :) Osvěžující a zdraví článek. Děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)