pondělí 14. října 2013

V čem si právě frčím - říjen

Jednou za čas bych zde na blogu chtěla zmínit několik věcí/receptů/blogů/vlogů/aktivit/čtení/atd., které mě právě baví a na téměř denní bázi si v nich frčím :-)

Jednoduché linguine á la aglio olio
Nyní když jsem doma na mateřské dovolené, nemám potřebu vyvářet si nějaké velké a složité obědy. V poslední době si proto ráda připravuji tyto jednoduche špagety:
Co budete potřebovat: linguine nebo špagety, sušená rajčata naložená v oleji, česnek, čerstvou bazalku, olivový olej (extra virgin), parmezán.
Jak na to: Nejprve dejte vařit vodu (nezapomeňte ji osolit), až docílíte bodu varu přidejte těstoviny. Na rozpálenou pánev nalijte pár kapek olivového oleje a dejte smažit nakrájený česnek, následně přidejte nakrájená sušená rajčata. A nyní přichází ten nejdůležitější bod - do pánve s česnekem a rajčaty přidejte asi 3 lžíce vody z těstovin. Docílíte tím toho, že se chutě česneku a rajčat propojí a vzikne vám vynikající sosík. Následně stáhněte pánev z plamene a přidejte bazalku. Slijte těstoviny a přesypte je na pánev k sosíku. Vše důkladně promíchejte a přidejte ještě šplouch olivového oleje (v tomhle jsem podobná Jamiemu Oliverovi, který olivovým olejem nešetří - někde jsem četla vtipný komentář, že pokud by Jamie přestal používat olivový olej, italská ekonomika by zkrachovala :-)), naservírujte na talíř nebo do misky a navrch nastrouhejte parmezán.

Odšťavňování
Můj přítel si velmi frčí v odšťavňování ovoce a zeleniny. Nejen, že pít čerstvé šťávy je zdravé, ale odšťavňování jako takové je kupodivu i fakt zábava (přemýšlím, jestli existuje hobby "odšťavňování", protože jsem ještě nikdy od nikoho neslyšela říct třeba: "Ahoj, já jsem Alfréd a baví mě odšťavňování :-) ).

Žítkovské bohyně
Román Žítkovské bohyně od autorky Kateřiny Tučkové jsem začala číst před dvěma dny a jsem úspěšně začtená (to je pro mě u knihy velice důležité, protože jinak ji většinou nejsem schopná dočíst). Děj se odehrává v Bílých Karpatech, kde odedávna žily tzv. bohyně, tedy ženy, které byly schopné léčit, vidět do budoucnosti, ale i například někoho proklít. Hlavní postavou knihy je Dora, která je přímým potomkem žítkovských bohyň, ale jejich řemeslu se již nestihla naučit a tak se alespoň rozhodla o nich napsat studii. Kniha tedy kromě dějová linie obsahuje i skutečné dokumenty o bohyních z archivů.

Seriál House of Cards
House of Cards je politický thriller, který byl natočen pro internetovou televizi Netflix. Jde o seriál, který má zatím pouze jednu sezónu o 13-ti dílech. Hlavní postavou je americký politik Frank Underwood, který pletichaří, manipuluje s lidmi a tahá za nitky ve svůj vlastní prospěch. Franka Underwooda ztvárnil Kevin Spacey, a to naprosto geniálně. Seriál je zajímavý v tom, že Spacey se v některých scénách otáčí přímo na kameru k divákovi a osvětluje, co se mu zrovna honí hlavou. House of Cards mě hrozně zaujal. Je to ten typ seriálu, o kterém přemýšlíte i po závěrečných titulcích a nemůžete se dočkat na další díl.
Více zde 
Zdroj obrázku: http://www.goldderby.com

Blog 79 ideas
Nemůžu se nabažit blogu 79 ideas a každý den sleduji, zda autorka nepřidala nové příspevky. Blog je plný krásných fotek, skvělých nápadů a zajímavé inspirace.
Více zde: http://www.79ideas.org

2 komentáře:

  1. Díky za tip na blog...těším se až ho prošmejdím :-)

    Žítkovské bohyně teď také čtu a jsem zvědavá jaký bude závěr!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Barbucho, děkuji za komentář :-) Také jsem napjatá, jak kniha skončí. Je hrozně zajímavá.
    Příště zase posdílím nějaké zajímavé blogy a vlogy :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)