pondělí 7. října 2013

Zázračný Clarisonic?

Je to již asi 2 roky, co jsem se od zahraničních blogerek dozvěděla o "úžasném přístroji" jménem Clarisonic.  Jde o pleťový čistící kartáč, který byl vyvinutý americkými dermatology.
Od té doby jsem přečetla mnoho recenzí na tento revoluční produkt, vesměs pozitivních až mimořádně nadšených. Věty typu "Clarisonic mi změnil život", "moje pleť nikdy nebyla tak krásná", "díky Clarisonic má pleť jen září" (také máte u některých blogerek pocit, že by mohly psát testimonialy pro teleshopping? :-)) se ve spojitosti s tímto výrobkem objevují velmi často. Méně často však narazíte i na recenze, které již nejsou tak pochvalné a u několika blogerek jsem se dokonce dočetla, že jim Clarisonic způsobil podráždění pokožky a zarudnutí.
Každopadně když se Clarisonic začal prodávat i u nás, konkrétně v sítí parfumerii Sephora, nemohla jsem se na něj nejít alespoň nepodívat. V Sephoře mě samozřejmě okamžitě odchytla tamní prodejní asistentka a když zjistila, že se jdu podívat na ten přezázračný výrobek, okamžitě se jí objevilo velké zaujetí a jiskřičky v očích. Vyprávěla mi o svých skvělých zkušenostech, o tom, jak jí Clarisonic pomohl ke zlepšení pleti a jak důkladně a do hloubky tento stroj čistí póry. To mě samozřejmě velmi zaujalo. Trpím totiž na lehce problematickou pleť a bezvýsledně se již několik let snažím o zbavení všech nedokonalostí.  No, nebudu chodit kolem horké kaše.... Po několika dalších návštěvách Sephory, rešeršování a okukování Clarisonicu na internetu jsem se rozhodla ke koupi. Vybrala jsem základní verzi Mia 2 s kartáčkem pro normální pleť. Krabici jsem doma dychtivě otevřela a našla v ní Clarisonic Mia 2 s kartáčkem, nabíječku, vzorek čistícího gelu a cestovní plastové balení.

Chtěla jsem přístroj samozřejmě hned vyzkoušet, ale Clarisonic se musí před prvním použitím nejdřívě 24 hodin nabíjet (dokážete si představit mé zklamání a netrpělivost). Takže následující den jsem téměř až nábožně odpojila Clarisonic od nabíječky a vyzkoušela ho konečně na vlastní kůži. Moje první dojmy jsou:

- Díky velkým očekáváním jsem samozřejmě počítala s okamžitým zázrakem, ten se kupodivu nekonal :-)
- ... nicméně Clarisonic nyní používám druhý den a musím říct, že moje pleť je rozhodně na dotek hladší.
- Celý večerní rituál použití kartáčku je navíc příjemný a vnímam to, jako takovou milou masáž obličeje na závěr dne.
- Navíc opravdu musím potvrdit, že ačkoliv jsem před použitím Clarisonicu očistila obličej od make-upu (klasicky = pár kapek micelární vody na vatičku a jemné očištění), i přesto na kartáčku zůstala nahnědlá pěna ze zbytku nečistot a líčidel (uuuhhh!!! je to strašidelné, když si představím, že make-up se na obličeji takto urputně drží).
-  Stroj i nabíječka se jeví jako velmi kvalitní a bytelné a Mia 2 se navíc velmi příjemně drží v ruce.

Svou Miu 2 budu nadále pravidelně používat a za cca 2 měsíce planují, že se na blogu detailněji rozepíšu o použití, postupu a hlavně výsledcích. Držte mi palce, abych neskončila na kožním se zarudlým obličejem plným pupínků :-).
Peace.



10 komentářů:

  1. Ahoj, taky přemýšlím o koupi a spíš teď řeším, kde ho koupit... Na kolik prosím vyjde v Sephoře? Už se těším na tvou recenzi PO :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Anet, moc děkuji za komentář (můj první zde na blogu a mám z toho druhé Vánoce :-)). Pokud vím, tak Clarisonic se v ČR prodává zatím pouze v Sephoře, ale samozřejmě ho mají na nespočet e-shopech v zahraničí (třeba zde http://www.skinstore.com/clarisonic.aspx), a to často levněji, ale zase se musí počítat s poštovným a případným proclením. Jinak já ho pořídila za 3 104 Kč díky akci v Sephoře "20% sleva na veškerý sortiment" (mimochodem tato akce v Sephoře právě probíhá, viděla jsem slečny rozdávat kartičky se slevou), ale běžná cena je 3880 Kč.
    Jinak si zapisuji všechny své dojmy z používání Clarisonic a mohu prozradit, že jsou zatím velmi kladné. Vše tu brzy posdílím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vcera jsem si Clatronics koupila, taky v Sephore a taky v akci :) Ted netrpelive nabijim a uz se tesim zitra rano na cisteni :)
    Mas nejake tipy a triky, co jsi zatim vypozorovala?
    Diky Ivca

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ivčo, děkuji za komentář. Já zatím Clarisonic používám jen 1x denně (večer ve vaně), protože se mi zdá, že 2x za den by to byla pro pleť možná až moc velká zátěž. Pro čištění používám Biodermu (gel ze zelené řady pro smíšenou pleť) a jsem moc spokojená. Také je super Clarisonic použít na kůži krku (mám ho po použití tak jemný, že se ho musím pořád dotýkat :-). A samozřejmě nezapomenu nikdy po čištění Clarisonicem pečlivě namazat obličej. Dej pak vědět, jaké jsou Tvé první dojmy :-)

    OdpovědětVymazat
  5. mám něco podobný a jsem velice spokojená
    http://www.dixo.cz/ultrazvukovy-cistici-kartac/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to vypadá hodně podobně a cena je o řád nižší :-)

      Vymazat
  6. ted jsem videla v Nemecku nejnovejsi typ a tak hledam recenze a nasla jsem tu tvoji, ale je pul roku stara, tak bych se rada zeptala, jake pocity ted po takove dobe? vyplati se ho poridit? jsou videt vysledky? dekuji moc za odpoved Helna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Heleno, děkuji za Tvůj komentář a dotaz. Clarisonic jsem pravidelně a dle návodu používala asi půl roku a sepsala jsem ještě jednu, detailní recenzi (zde http://puntikaty.blogspot.cz/2013/11/recenze-clarisonic-mia-2.html), která souhlasí dodnes. Clarisonic jsem nakonec úplně přestala používat a prodala jsem ho. Neříkám ale, že je to špatný nástroj, jen prostě nevyhovoval mému typu pleti. Také bych doporučila rozhodně ho nepoužívat každý den, ale třeba 2x týdně místo peelingu.
      Měj se fajn.

      Vymazat
  7. Neprodává prosím někdo nabíjecí systém na Clarisonic mia 2? :( Já jej někde vytratila... piště prosím na uhrovakristyna@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, neměla by některá z vás zájem o clarsonic mia 2? Mám ho asi dva měsíce, pořád někde cestuji a leží mi doma, použila jsem ho tak pětkrát. (ver.wirthova@gmail.com)

    V.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)